Vampire Survivors kommer ut på PlayStation 4 och PlayStation 5 den 29 augusti

Spelutvecklarna Poncle har kommit ut med nyheten att Vampire Survivors kommer att släppas på PlayStation 4 och PlayStation 5 den 29 augusti.

Om Vampire Survivors

Vampire Survivors är ett väldigt simpelt men roligt spel där din karaktär måste överleva horder av monster i 30 minuter, varpå Döden själv kommer att avbryta din framfart. Spelet är delvis shoot-em-up och delvis roguelite, och under din speltid blir din karaktär attackerad av horder av fiender som du måste besegra. Intressant nog attackerar din karaktär automatiskt och därför behöver du endast fokusera på att inte få någon skada genom att inte låta för många fiender komma i närheten av dig på en gång. Detta gör du genom att tunna ut horder bit för bit och slinka igenom öppningar i fiendens försvar.

Under dessa 30 minuter är det upp till dig hur din karaktär kommer att utvecklas. Du får poäng för varje fiende du besegrar, som i sin tur får dig att gå upp i nivå och ger dig tillgång till vapen och förmågor som du kan använda dig av för att höja din chans att överleva. Några av dessa är vitlök (skapar en radie av skada runtom dig), bibelböcker (svävar runt dig och skadar alla monster som rör dem), blixtar (skadar fienderna runtom dig) kastknivar (kastas åt det håll du riktar dig och kan träffa monster på längre avstånd) och heligt vatten (skadar alla monster vid området du kastar vattnet). Dessa verktyg kan även de bli bättre med tiden och i slutet av halvtimmen kommer din karaktär att vara stark nog att ta sig igenom horder av monster på en gång.

Anledningen till varför spelet är så populärt är för att det alltid finns nya banor och vapen att utforska. Dessutom är det så tillfredsställande att meja ner monstren att spelare om och om igen ger sin in för att skapa sina ultimata krigare.

///

Om du inte har en PlayStation 4/5 och är intresserad av att spela Vampire Survivors finns spelet även tillgängligt till PC, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch och som mobilapp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait