Fria Ligan presenterar en ny utgåva av ALIEN RPG

Nu har ALIEN RPG varit tillgänglig i över fem år och spelare över hela världen har fått känna på skräcken av bli jagad av xenomorfer, androider och andra monster som gömmer sig i rymdens mörker. För att fira detta har Fria Ligan bestämt sig för att ge ut en andra utgåva av rollspelet där de bland annat har uppdaterat reglerna och lagt till lite nytt material. Utgåvan kommer att läggas ut på Kickstarter nu i höst.

Den nya 2E-utgåvan kommer att innehålla:

  • uppdaterade huvudregler för att göra boken enklare att navigera. Ändringarna som gjorts är inspirade av feedback från tusentals spelare under de fem åren sedan den första utgåvan kom ut. Dessutom har den fått nya konstverk, nytt innehåll och nya verktyg för både spelare och spelledare som lätt kan användas med de expansioner som redan släppts till rollspelet.
  • det nya startersetet, som har blivit omdesignad för att nybörjare lätt ska kunna kasta sig i sitt första spel. Det innehåller allt som behövs för att börja spela: korta sammanfattningar av reglerna för den andra versionen, karaktärsblad, de speciella Alien-tärningarna, referenskort för vapen och verktyg, och en ny förlängd utgåva av det älskade scenariot Hope’s Last Day, där ni spelar folk på Hadley’s Hope som gör sitt bästa för att överleva efter att xenomorferna har tagit över kolonin.
  • Rapture Protocol, ett helt nytt cinematiskt scenario skrivet av Jonathan Hicks och Fria Ligans Tomas Härenstam. Scenariot återvänder till rötterna av Alien-serien genom att ge spelarna möjlighet att rollspela en liten rymdskeppsbesättning som är på väg att frakta utrustning till en avlägsen industriell koloni när de plötsligt stöter på någonting som tvingar in dem i en dödlig konflikt.
  • ett miniatyrset designat för att användas tillsammans med Rapture Protocol, men som även kan användas till egna äventyr efter att man har spelat igenom scenariot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait